Nautilus voor: Creativiteit en Kwaliteit in Schanskorven en Aqua-Flora® producten
Tel. +31(0)72 533 13 99

Partners for International Business

 • Gepubliceerd op vrijdag 09 maart 2018
 • PIB 6

  Partners for International Business Signing Ceremony 8 maart 2018

  Vandaag waren we in Den Haag bij het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). We werden verwelkomt door Eva Dekker van het RVO, teammanager IMKB. Op het programma van vandaag staan diverse dankwoorden en uiteindelijk de ondertekening van een convenant. Namelijk Partners for International Business- Urban water challenges- Integrated sustainable solutions China. Een hele mond vol. Maar het zijn dan ook serieuze zaken waar we ons mee bezig (gaan) houden.

  Partijen

  Het doen van zaken in het buitenland kan soms een behoorlijke uitdaging vormen. Wanneer de mogelijkheid zich dan voordoet om in een consortium de krachten te bundelen, dan pak je die kans met beiden handen.

  Overheid, het bedrijfsleven en onderzoeksinstituten komen samen bij dit project. Voor het gemak korten we het af tot PIB Urban Challenges. Grote namen die zeker even de moeite waard zijn om te noemen! Deltares, Royal Eijkelkamp, NL Urban Solutions, Priva, Wageningen UR, Erasmus IHS, Tauw. Het project wordt gecoördineerd door Nan Su van Dutch Sino Businsess Promotions. RVO ondersteunt bijvoorbeeld bij de communicatie strategie en de communicaties met de ambassade en zal aanwezig zijn bij de diverse overleggen.

  Het project

  Het doel van dit project is om gezamenlijk een aantal zeer complexe uitdagingen in China op te lossen. Stedelijke uitdagingen zijn nooit op zichzelf staande issues, ze zijn altijd onderling met elkaar verbonden. Daarom is een overall integreerbare oplossing nodig. De uitdaging hierin is om dit zo duurzaam mogelijke te doen. Alle betrokken partijen zijn complementair aan elkaar.

  Alle partijen hebben gemeenschappelijk dat iedereen ervaring heeft in water management. Heel belangrijk, want daar heeft dit project alles mee te maken. Wij van Nautilus zijn daarnaast aangeschoven omdat wij uiteindelijk bijvoorbeeld de Aqua-Flora® Floatlands zullen installeren. Onze Aqua-Flora® materialen staan bekend om de waterzuiverende effecten. Verder hebben we al eerder zaken gedaan in China.

  In het convenant staat omschreven wat de gewenste resultaten zijn. Ook staan de geplande activiteiten en de taakverdeling beschreven.
  Na de ondertekening van de overeenkomst zullen snel stappen ondernomen worden. Hoe en wat we precies gaan doen, is nog even een verrassing. (En uiteraard afhankelijk van o.a. de resultaten van de onderzoeken) Als er nieuws is, kun je het hier lezen.